Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/montorff/montorffy.com/html/templates/csigahaz_csigaalap2/functions.php on line 194

Átalakulás

Az átalakulást nem lehet külső segítséggel felgyorsítani, mint ahogy megakadályozni sem lehet. A hernyó is egyedül küzd pillangóvá válásáért. Szüksége van csodás szenvedésének minden pillanatára, és ha valaki idő előtt kisegítené őt a bábból és nem tapasztalhatná meg az átalakulás valamennyi szintjét, elpusztulna.

Ha előbb változunk, kényszer, elvárás vagy csak egy félreértelmezett segítség kényszere miatt, mint ahogyan megértünk rá, abba bele lehet halni. Ez a halál persze nem azonos a fizikai test életképtelenségével. Lelki meddőség ez, amelyben nem történik meg a valódi fejlődés. Ha pedig nincs fejlődés, változás sincs. A lélek ilyenkor bent reked a saját ketrecében.

Az átalakulás magányos folyamat, teljesen egyedül vagy benne, minden félelmeddel, kétségeddel, fájdalmaddal együtt, és ezt a másik embernek minden esetben tiszteletben kell tartani.

 

Fotó:Selmeczi Kriszti