Skype online coaching

Egyéni és kiscsoportos
online coaching Montorffy Lettivel

Előzetes időpont
egyeztetés szükséges:
+36 30 790 4677,
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
vagy skype üzenetben.

Keresés

Fénycsiga

A Fénycsiga rovatban naponta találsz egy-egy rövidebb, inspiráló gondolatot,

ami segíthet, kimozdíthat, feltölthet, ráébreszthet. Vagy épp elgondolkodtat...

Fotó:Bilek Ferenc

Mit szeretsz benne?

Mit szeretsz benne? A hangját vagy a nevetését? Hogy kérdés nélkül mindig beleiszik a borodba, hogy megérinti lágyán a csípődet, amikor elmegy melletted a konyhában, és ez számodra is olyan természetes, mint a levegővétel? Vagy azt szereted, hogy imád és megdöglik érted, és nem tud nélküled élni? A rajongását szereted? Tetszik, hogy valaki képes ennyire, minden gondon, időn, téren át ennyire szeretni vagy azt az embert is szereted, aki a rossz napjain megbánt téged, és nem érted, miért tette?
 
Mit szeretsz benne? Igazi-e a valódi, és valódi-e az igazi, és egyáltalán mi az, amiért őt választottad?
Fontos kérdések.  A válasz megmutatja azt is, te ki vagy és hogyan, milyen mélységig mersz szeretni. Tudod-e mit jelent a szeretet magas rezgésén egy életen át boldog alázattal várni az estét, amikor hazaér, hogy megcsókoljon újra? Ő, akit választottál, és akiben benne van az a szeretet is, amelyet választottál magadnak, magadért. Érte. Kettőtökért.
 
 
A kép forrása:pinterest.com
 

Kéretlenül...

Ha kéretlenül adsz tanácsot vagy kéretlenül nyújtasz segítséget valakinek, az ahhoz hasonló érzést kelthet a másik emberben, mintha ott vakarnád meg a hátát, ahol egyáltalán nem viszket.

 

Borzold össze az életed!

Egyáltalán nem hiba, ha néha hagyod összeborzolni az életedet.

Nem csupán azért, mert nem lehet és nem is szabad mindig jólfésülten élni. Hanem azért is, mert így esélyt adsz magadnak arra, hogy kibogozzad, elválasszad egymástól az összekuszálódott szálakat.

És ebben a gondos, irányított figyelmet igénylő folyamatban mindig megérkeznek azok a mesés ráébredések és "aha" élmények, amelyek katalizátorként rárobbantanak egy másik útra, ahová eddig a pocsék kifogásaid miatt nem mertél rálépni.

 

Képek forrása: tumbir.com

 

Az idő mindenhatósága...!?!

A félelmekkel és szorongásokkal terhelt életet nemcsak úgy kell elképzelni, hogy valaki szüntelenül olyan helyen él, ahol soha nem süt ki a nap. Hanem úgy, és leginkább úgy, hogy az az élet nem is ismeri a napot, azaz, ha kisütne, akkor se tudná, mi az a vakító, ami befolyik az ablakain. Csak a félelem hangjaira van füle, és az árnyékokra szeme, ezért betömi az összes rést, mert úgy érzi, valami rossz megtámadta és védekeznie kell. 

Így élnek sokan az elhanyagoltban, a silányban, a bóvliban, a kommerszben, a megtépázottban akár  évekig, évtizedekig, és félnek minden jótól, ami az életünk támogatója lehet. Mert nem ismerik. Mert azt gondolják valami régen rögzített program szerint, hogy majd az idő megoldja. Ez a vak hit az idő mindenhatóságában téves elképzelés és tétlenségre kárhoztat.

Megteszem, ha majd elváltam, ha majd felnő a gyerekem, ha majd a testvérem diplomát kap, ha majd visszafizettem a hitelt, ha az apám meggyógyul, ha már keresek "annyi" pénzt, ha majd veszek egy házat, majd ha meggyógyulok, ha majd...

Ismerős mondatok?

Mit csinálunk ilyenkor? Erőt és hatalmat adunk az időnek, hogy irányíthat minket.

Közben pedig semmi más nem történik, mint halogatunk. Elnapoljuk az életünket! Átesszük egy jobbnak vélt időpontra. A halasztásban pedig elveszítjük végleg a legfontosabb dolgokat, mint amilyen az igaz szerelem, a derű, a kaland, a mosoly, a bátorság, a harmónia. Szóval mindent, ami őszinte, hiteles és tartós örömet ad.

 

Kép forrása:freedomtiger.tumbir.com

A legnehezebb idők tanítása

A rossz dolgok kialakulásuk pillanatában már hordozzák a jót is.

Mit jelent ez?
Vegyük észre,hogy ami jelen pillanatban gátol, rombol, bánt és korlátoz minket, az valójában a legnagyobb támogatónk és segítőnk.
Hogyan lehetséges ez?
A tudatos élet annyit tesz,hogy megengedem magamnak azt az irányított és mély figyelmet, amivel rendszeresen támogatni tudom magamban a jót. Minden jót! A legnehezebb idők tanításának befogadása ilyen kivételesen jó dolog. Ajándék! Annak, aki észreveszi!