Csigaház

Légy a változás!

Mint tudjátok elkezdtem tanulmányaimat a Lemma Coachingnál.

A mondat Gandhitól az első órán azonnal megtalált:

 

"Légy a változás!"

 

Tudtam, hogy jó helyen vagyok. 45 éve a változás az egyetlen, amiben töretlen a hitem. Azt gondolom, hogy a képesség, hogy szeretnék és tudok is változtatni mindenen, ami bennem van és belőlem indul ki, az örök fiatalság titka, a szív bátorságával kiegészülve. Az elixír, ami mindig lendületben tart.

 

A másik fontos mondat, amit Edittől (Wiesner Edit) kaptam:

 

"A megoldáshoz nem kell probléma."

 

Zseniális! Hiszen 5 éve ezt érlelgetem, morzsolgatom, szűröm át a lelkemen. Mert a tapasztalat, a tudás, a tehetség és a lehetőség bennem van. Csak elő kell hívnom, fel kell ébresztenem, meg kell erősítenem magamból magamat. És erre kivétel nélkül mindenki képes.

Emlékezz arra, ki vagy!

 

Önmagam legjobb része, amit itt a Csigaházon és a Nofertiti Álmain Nektek adok és vissza is kapok Tőletek. Hálás vagyok minden egyes emberért, aki rövidebb vagy hosszabb időre az életembe lépett. Hálás vagyok minden életfeladatomért, ami nehéz, mert a szép ettől lesz még szebb. Hálás vagyok minden elmúlt szerelmemért. Hálás vagyok a mostani, érett szenvedélyért, szerelemért, a férfiért, aki minden bajon át szeret. Hálás vagyok anyámnak, apámnak, anyai nagyszüleimnek, családom minden tagjának, az exférjemnek és a gyerekeimnek. Mert mindannyiuktól tanultam és tanulok valamit; türelmet, megértést, szeretetet, bátorságot, a jó és a rossz méltóságteljes, alázatos elfogadását, elengedést.

Valamivel több, mint 3 éve, két, nyomtatásban megjelent verseskötet után, úgy éreztem mocorog, születőben van bennem valami... valami más. Nem költészet, nem regény. Nem tudtam, mi az, csak éreztem, nagyon erősen. Ott legbelül a „zsigeri agyamban”. Akkor készült el a honlapom benne a Csigaház bloggal. És mert a szív sosem téved, legfőképp akkor nem, ha megengedi magának, hogy bátor legyen, azóta is érzem, az út, amin elindultam, az enyém. Talán sosem volt még egyetlen út sem ennyire a részem, ön-azonos velem, mint ez. Beszélgetek, segítek, írok. Megtanítom a szívem bátornak lenni és ezzel megtanítom a te szívednek is a bátorság édes mámorát. Tanítvány vagyok én is, ne hidd, hogy minden feladatom megoldottam és minden félelmem legyőztem. Valami azonban mégis más lett bennem. A bátorságom már nem ösztönös, tudatos döntés. Így változom nap, mint nap folyamatosan. Alakulok, fejlődök, be- és elfogadok.

Bátorság nincs változásra való képesség nélkül. Ameddig a félelem kéziféke behúzva pihen, addig nem haladsz, pedig milyen remek útjaid lehetnének. Micsoda felfedezések!

A változás az egyetlen, amiben hiszek és most újabb változásra készülök. Megújul és átalakul a montorffy.com és ezzel egyéb változások is útjukra indulnak...

 

Tarts velem és szeresd a szíved bátorságát jobban!

Namaste!

Letti

 

A fotókat Karádi Bad Zoltán készítette.