Csigaház

A Liebster- díj tovább vándorol...

 

 Már hosszú hetekkel ezelőtt történt, hogy megkaptam a bloggereknek járó Liebster-díjat egy másik blogertől Suzytól (https://www.facebook.com/SuznVilaga?fref=pb&hc_location=profile_browser), aki rendszeresen olvassa a Csigaházat. Csak annyit írt rólam, hogy neki a Csigaház kell és kész. Nagy örömöt és meglepetést szerzett ezzel és az egész napomat bearanyozta.

Mivel ez egy vándor díj, nekem is tovább kell adnom, ahogyan azoknak a bloggereknek, íróknak is, akik tőlem kapják. Jó dolog ez, mert figyelünk egymásra és értékeljük a másik munkáját, segíteni akarását, hiszen írónak lenni: misszió és szolgálat egyszerre.

Ha csak annyit érünk el, hogy egyetlen mondatunkkal valakinek reménységet lopunk a szívébe, már értelme volt annak, hogy írunk.

Jómagam mindig kapok visszajelzést. Legtöbbször privát levél formájában, ami új erőt, hitet ad, hogy jó úton vagyok. Azzal, hogy segítek Nektek magamon is segítek, mert semmivel sem vagyok különb, több, jobb Nálatok. Aki nem félt attól, hogy igazán megismerjen engem, azt tudja, hogy sosem képzeltem magam „megmondó” embernek, aki azt gondolja, hogy egyedül az helyes és elfogadható ahogyan ő látja az életet. Dehogy! Csupán egy lehetséges megoldást, látásmódot adok és azt osztom meg Veletek, ahogyan megtapasztaltam, átéltem, megszenvedtem. Talán segít, és valóban így van, mert a minap is kaptam egy levelet valakitől, akinek „mindennapi reménysége” vagyok. Még csak nem is sejtettem ezt, mert az illető, bár rendszeresen olvassa az írásaimat, soha semmit nem "like"-kolt még és nem is kedveli az oldalt. Illetve nem felvállaltan. Döbbenetes volt olvasni a levelét és ahogyan kibontakozott a beszélgetésünk  egészen új felfedezésre jutottam. Azt mondta, hogy mindent elolvas, amit írok és számára ez nagy segítség de azért nem ad ennek nyilvánosan hangot, mert nem szeretné, hogy az ismerősei lássák ezt. Kérdeztem, hogy miért és a felelete napokra elgondolkodtatott.

Azért - válaszolta- mert nagyon személyesnek és intimnek érzem, olyan mintha beszélgetnénk és ezzel kiadom magam az összes ismerősöm előtt.

Rendszeresen nézem a szerzői oldalam statisztikáját és látom, hogy heti szinten 4-10 ezer emberhez jutnak el az írásaim, a kedvelések száma ehhez képes viszont igen csekély. Sosem gondoltam volna, hogy van, aki azért nem nyilvánítja ki a tetszését az írásaim iránt, mert fél, hogy ezzel mások mélyen a lelkébe látnak.

Nem baj, a feladatomat nem „lájkokban” mérem. A megfelelő üzenetek a kellő időben úgyis mindig eljutnak a címzetthez és kizárólag ez az, ami számít.

Köszönöm Mindenkinek- aki rejtve is- de olvas és így naponta adhatok, segíthetek. Ahogyan azok az általam jelölt írók/bloggerek is, akiknek tovább adom a Liebster-díjat.

  1.  Mosolyka-Kereskesszékkel a világ (https://www.facebook.com/mosolykaaa?fref=pb&hc_location=profile_browser)

    Erő, hit, bizalom, önirónia. Páratlan báj és kedvesség. Csodás hölgy, érett lélekkel. Tanulhatunk Tőle sokan, sokat! Emberséget, játékosságot, küzdelmet, akarást, tudatos önfejlesztést.

  2.  Noa, a szitakötő (https://www.facebook.com/pages/Noa-a-szitak%C3%B6t%C5%91-Ke%C3%B6nch-Anna-hivatalos-szerz%C5%91i-oldala/507747589270071?fref=ts

    Noa, a szeretet nagykövete. Olyan nő, aki érzékeny és erős. Minden írásából az élet mélységes tisztelete sugárzik. Kíméletlenül őszinte és ezt nagyon szeretem benne. Érdemes vele repülni.

  3.  Terméketlen Pamutcsiga (https://www.facebook.com/pages/Term%C3%A9ketlen-Pamutcsiga-18-Saj%C3%A1t-gondolataim-verseim/490710030947152)

    Terméketlen Pamutcsiga, aki cseppet sem terméketlen. Sőt! Olyan magocskákat szór naponta a lelkünkre, amelyek termőtalajunkban kikelhetnek és virágba borulhatnak. Vagy éppen nyersen és nyíltan figyelmeztet valamire.

 

Végül válaszolnom kell 10 kérdésre, amelyeket Suzy állított össze számomra és természetesen nekem is fel kell tennem majd a díjazottaknak 10 kérdést.

Ne kérdezzétek, hogy ez, mire jó. Ennél a díjnál így szokás. Nem lehet „csak úgy”, minden körítés nélkül odaadni a másiknak. Szépen, lelkiismeretesen és örömmel be kell csomagolni.

Mert ez ünnep!

 

Kérdések, amelyeket én kaptam:

1. Volt-e valaha olyan divat vagy mánia, ami kezdetben utálkozásra és anyázásra késztetett, majd addig tolták lefelé a torkunkon, hogy beleugrottál esetleg magad is rajongó lettél? Mi volt ez?

-Nem emlékszem, hogy lett volna ilyen. Nincsenek mániáim. A divatban mindig is az eredetiséget, egyediséget követtem, ha volt ilyen.

2. Hiszel a női-férfi barátságban? Miért?

- 40 éves koromig nem hittem, utána elkezdtem benne hinni és megajándékozott az élet sok férfi baráttal, akikre mindig számíthatok. A nőknek nem árt, ha jól ismerik, „hogyan működik” a férfi és ezt legjobban egy férfi baráttól lehet megtanulni.

3. Mi az, amit az internet legnagyobb előnyének illetve hátrányának tartasz?

-Előnye a gyors információ szerzés, nekem, mint írónak elsődleges publikációs felület, ahol azonnali visszajelzést kapok. Hátrány, hogy függőséget okozhat.

4. Mi az a dolog, amire havi szinten költesz úgy, hogy tudod, hogy félre is tehetnéd, mert igazán meg lehetne nélküle lenni, de mégis hónapról-hónapra újra elcsábulsz?

-Már egyre ritkábban csábulok el de ha igen, akkor a cipők és a táskák azok....

5. Legromantikusabb tett/gesztus, amiben valaha részed volt.

-Ez annyira személyes kérdés, hogy csak versben vagyok hajlandó felelni....később a blogon. :-)

6. Ha bármivel foglalkozhatnál a világon, tanulhatnád, meg is érné anyagilag – mi lenne az?

- Azt csinálom, amit szeretek, bár anyagilag nem éri meg de nem csak pénzben mérem az életet.

7. Legnagyobb félelmed az életben?

-Már nincs félelmem, mert hiszek a felsőbb gondoskodásban.

8. Véleményed szerint mi tesz jóvá egy blogot?

- Az őszinteség.

9. Egyetlen szerelem vagy több Igazi? Melyik a létező a Te életedben vagy éppen melyikben “hiszel”?

-Több igazi nincs, csak egy.

10. Kedvenc könyved?

-Nincs csak egy. Sok kedvenc könyvem van és mindegyik akkor talál rám, amikor arra épp szükségem van.

 

Az én kérdéseim valójában nem kérdések, csak kérések. Írjátok le 10 pontban, hogy számotokra melyek a legfontosabb feladatok az életben?

 

Átlós ölelés, Drága Barátaim! Örüljetek, mert az élet újra meg újra szép!

 

Namaste!

Letti